Sestavine: Testo: 3 dag kvasa 2,5 dl mleka 10 dag masla 4 rumenjaki Pol žlice soli 50 dag moke Limonina lupinica, sladkor z vanilijo Dobro premešamo vse sestavine v gladko mehko testo in ga pustimo, da vzhaja pol ure. Vzhajanega razvaljamo in namažemo z nadevom. Nadev: 3,75 dl sladke smetane 3 beljaki 20 dag sladkorja 50 dag zmletih lešnikov Limonina lupinica, sladkor z vanilijo. Lešnikova potica s figami Postopek: Zamešamo 2/3 lešnikov in vse ostale sestavine, razen beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga primešamo lešnikovi masi. Po potrebi vanjo primešamo ostale lešnike, sicer jih potresemo po razvaljani namazani potici. 20 dag drobno narezanih suhih fig, ki smo jih namočili v Testo tanko razvajamo in namažemo z nadevom. Potresemo s preostalimi suhimi lešniki in narezanimi figami ter tesno zvijemo. Prirežemo na dolžino in položimo v z maslom namazan model. Pustimo, da vzhaja in potem spečemo na 180°C približno 45 minut.
Orehova potica 26. 02. 2021 Postopek: Zamešamo 2/3 lešnikov in vse ostale sestavine, razen beljakov. … Continued Več