Sestavine: Testo: 60 dag moke 2 dag kvasa 3 dl mleka 4 dag sladkorja 14 dag masla 4 rumenjaki 1 žlička sladkorja z vanilijo nastrgana limonina lupinica 2 žlici ruma Nadev: 60 dag orehov 3 dl sladke smetane 2 žlici medu 2 žlici ruma 15 dag sladkorja 4 beljaki Orehova potica Postopek: Kvas zmešamo z žličko sladkorja, žličko moke in nekaj žlicami mleka ter pustimo vzhajati 15 minut. Za nadev orehe in sladkor prelijemo z vročo sladko smetano (ali mlekom), medom in rumom. Dobro premešamo in ohladimo. Ohlajenim orehom dodajamo sneg, ki smo ga stepli iz beljakov in sladkorja, da nadev postane mazav. Pripravimo testo. Vse sestavine damo v skledo in zgnetemo v gladko testo. Testo razvaljamo in premažemo z nadevom, tesno zvijemo ter položimo v pomaščen pekač. Pokrijemo in pustimo vzhajati približno 60 minut na sobni temperaturi. Pečemo na 180° Celzija 60 minut. Pečeno potico nekaj časa pustimo v pekaču, da se malo utrdi, nato pa jo zvrnemo na leseno desko in pokrijemo s krpo. Po želji lahko ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu. Najlepše se reže en dan po peki.
Lešnikova potica s figami 26. 02. 2021 Postopek: Kvas zmešamo z žličko sladkorja, žličko moke in nekaj … Continued Več